Foto

Vlad Moldoveanu din nou "Jucatorul Saptamanii" in Patriot League!

Internationalul roman Vlad Moldoveanu a fost nominalizat pentru a treia oara in actualul sezon al campionatului universitar nord-amercian “Jucatorul Saptamanii” in Patriot League. Avand evolutii deosebite in ultimele meciuri ale echipei American University, extrema de forta a Nationalei Romaniei a fost declarat MVP-ul turneului “Cable Car Classic” la finele anului trecut, dupa ce si-a condus echipa spre victorie in meciurile disputate impotriva echipelor Fordham (scor 73-57, Vlad a marcat 16 puncte) si Delaware (83-71, 32 puncte).
Cu o medie de 24 de puncte/meci (50% la aruncari de trei puncte!), Vlad Moldoveanu a punctat astfel pentru a treia oara in acest sezon in “Patriot League Anaconda Player of the Week”, performanta pe care o mai realizase de trei ori si in sezonul trecut.
Pe de alta parte, aseara, American University a inregistrat o noua victorie pe teren propriu, trecand de Brown, cu 77-67 (35-36), la capatul unei dispute in care Vlad Moldoveanu a fost din nou principalul marcator al gazdelor, cu 24 de puncte. “In repriza secunda am decis sa mergem numai pe mana lui Vlad. Si asta ne-a adus victoria”, a comentat antrenorul “Vulturilor”, Jeff Jones, care a reusit sa sparga “ghinionul” si a inregistrat a treia victorie consecutiva cu echipa din Washington, ajungand la 10 victorii din 15 meciuri in actualul sezon. Sambata seara, tot in “Bender Arena”, American University va primi replica echipei Lehigh.
 
Tot in NCAA, dar in “Big Ten Challenge”, un alt international roman, pivotul Catalin Baciu, a evoluat doar trei minute in meciul castigat de echipa sa, Clemson Tigers University, impotriva echipei The Citadel, cu scorul de 69-54 (34-19). Sambata seara, “Tigrii” vor evolua in fata propriilor fani impotriva echipei Universitatii din Miami.

Parteneri